dijous, 28 de febrer del 2013


CIGRONS AMB LLONGANISSES





Ingredients: (2 persones)

- 2 llonganisses
- 1/2 ceba (si és xicoteta, sencera)
- 2 o 3 dents d'all
- 1 pot de cigrons cuits
- 1 ou dur
- 1/4 pastilla de caldo de carn
- 1 culleradeta de pebre roig dolç
- 1/2 tomàquet ratllat o 2 cullerades de tomàquet triturat.
- 1 fulla de llorer
- 3/4 de litre d'aigua
- oli d'oliva
- 1 miqueta de sal

Elaboració:


Tallem les llonganisses a trossets xicotets i les sofregim a la caçola on prepararem els cicrons amb un xorret d'oli d'oliva. Tallem la ceba i els alls a trossets i ho afegim a la caçola quan les llonganisses ja estiguen daurades.


Quan ja està sofregit afegim una culleradeta de pebre roig dolç i li donem 2 voltetes i afegim de seguida el tomàquet per tal que no es creme el pebre roig.

Després de 2 minuts afegim l'aigua i quan arranque el bull afegim el trosset de pastilleta de caldo de carn i les fulles de llorer. Deixem a foc mig durant 15 min aprox. Rectifiquem de sal i afegim l'ou dur ratllat o tallat a trossets molt xicotets. Remenar i deixar reposar 15 min. com a mínim.

I ja està! boníssim i ideal per als dies de fred.


NOTA: Està molt millor si ho deixem reposar 24h. 

Es pot fer amb llonganisses com aquest cas, i també amb costelleta, amb xorisset i botifarra,... com més ens agrade. D'aquesta manera queda suau i molt fi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada